Viertallenteam blijft zonder punten

Vanavond kon ons jeugdige viertal geen potten breken in Hendrik-Ido-Ambacht. Het krachtsverschil was te groot.
Stijn dolf als eerste het onderspit. In de opening liet hij zich een pion ontfutselen, waarna zijn tegenstander simpelweg alles afruilde. Stijn probeerde het nog te houden, maar het pionneneindspel was verloren: 1-0 voor HIA.
Op dat moment zat ook Edwin al enige tijd tegen een verloren stelling aan te kijken. De opening was hij prima doorgekomen, maar hij zag een verraderlijke aftrekaanval op zijn dame over het hoofd. Dat kostte hem een paard en uiteindelijk de partij: 2-0 voor HIA.
Stefan speelde een partij met wisselende kansen. Ook hij verloor weliswaar in de opening een pion, maar was op zijn post toen zijn tegenstander een kwaliteit in de aanbieding deed. Vervolgens won zijn tegenstander met 30. Dc4+ (dubbele aanval op koning en paard) een stuk (zie onderstaand diagram).

stefan.gif

De dubbele aanval is echter minder erg dan het lijkt. Na 30. … Kh7 31. Dxc6, Tc8 32. Dd5 heeft zwart namelijk 31. … Txc1!. Na 32. Txc1 wint zwart het stuk terug met 32. …, De3+ (dubbele aanval op koning en toren). Stefan zag dit heel goed, maar net te laat. Hij had namelijk al de toren van f8 gepakt om 32. …, Tfe8 te spelen. Gelukkig zag wit vervolgens niet hoe hij na 33. Dxf5+, Kg8 verder moest komen en kreeg Stefan een remise-aanbod. Dat remise-aanbod werd na zeer kort overleg met de teamleider natuurlijk aanvaard: 2,5-0,5 voor HIA.
Aan het eerste bord speelde Jochem lange tijd een goede partij. In een enigszins betere stelling werd hij echter overmoedig. Hij zette zijn paard op de zevende rij, midden in de zwarte stelling. Het dreigde daar wel even het een en ander, maar toen zwart dat had bezworen, bleek er geen weg terug voor het paard: 3,5-0,5 voor HIA.

Zo keerden we zonder punten, maar met weer wat meer ervaring en niet al te laat terug naar Barendrecht.

Eén gedachte over “Viertallenteam blijft zonder punten”

Reacties zijn gesloten.