Raast

In de derde ronde moesten we het tempo van de tweede ronde zien vast te houden tegen SO Rotterdam 1. Adri moest zich door André laten vervangen door een dubbel beenbreuk.

Vanaf deze plaats wensen wij hem veel beterschap.

Het begin was veelbelovend.

Jan namelijk won in no time. Hij won al na 11 zetten een kleine kwaliteit en geruisloos werd het punt gescoord (1-0):

Feike verminderde het tempo en consolideerde deze voorsprong door een soepele remise. Beide partijen streden om het centrum, maar niemand ging er met de buit vandoor (1½-½).

Ook Tjerk-Peter deelde het punt, zei het dan op een volledig ander manier. In een Siciliaan kwam hij erg slecht uit de opening, maar in het middenspel verslapte zijn tegenstander. Tjerk-Peter slaagde erin om de aanval over te nemen. Op het moment suprême werd hij verblind door een remise-afwikkeling, terwijl hij met een kleine combinatie een stuk had kunnen winnen. Door iets teveel achterom kijken viel een jammerlijk halfje dus in de goot (2-1).

Vervolgens werd het gaspedaal diep ingedrukt.

Iroy speelde een partij zoals ik hem nog nooit heb zien spelen: geen tijdnood, geen kiepstelling en niet als laatste klaar. In tegendeel. Snel spelend wist hij met fijne manoeuvres zwart tot wanhoop te brengen. De beslissende blunder kon dan ook niet uitblijven (3-1):

Robbert schakelde een versnelling hoger. Met een prachtig paardoffer bekroonde hij een scherpe aanval (4-1).

Bert zette de versnellingspook nog een tandje hoger. Mijn tegenstander opende erg voorzichtig . Dit gaf mij de kans het initiatief te pakken op de damevleugel door de pionnen gas te laten geven. Toen wit bleef wachten met tegenspel kon ik het snel afmaken (5-1).

De twee matchpunten waren dus al snel binnen, maar zat er nog meer in het vat? Best mogelijk, want Steef en André hadden samen minstens zicht op 1½ punt. Maar helaas kwam aan onze spurt een piepend einde.

Steef had na een pionoffer een mooi initiatief, maar wist deze niet te verzilveren (5-2).

En ook André redde het niet. Ondanks grote druk op zijn stelling behield hij goede kansen, totdat hij in de tijdnoodfase iets over het hoofd zag (5-3).

Toch weer een mooie overwinning, ook al had er nog meer ingezeten.

Een goed vervolg voor de rest van het seizoen. WE staan inmiddels op de tweede plek achter De IJssel.