Op herhaling

In de tweede ronde traden we aan tegen Onésimus 3, één van de zwakkere broeders in poule die de eerste ronde ook al dik hadden verloren.
Herhaling hiervan was dus onze taak.

Martin had dit goed door en won snel en gemakkelijk (1-0).
Ook Feike had kende weinig problemen. Hij won snel een pion en de partij (2-0).
Steef leek dit voorbeeld te volgen. Ook hij won een pion, maar speelde niet goed verder waarna een vijandelijk loperpaar voldoende compensatie bood (2½-½).
Ook Iroy won een pion, maar had het geluk dat zijn tegenstander hierna alle stukken ruilde . Het pionneneindspel met een pluspion was niet moeilijk meer (3½-½).

Robbert hielp ons aan 2 matchpunten. Aanvankelijk ging de strijd gelijk op, maar in het eindspel hapte zijn tegenstander op de 32e zet een vergiftigd paard. Na 32.Pxa4 zou Robbert nog een zware dobber hebben gehad aan de winst, nu won hij op een mooie manier (4½-½):

Adri zorgde voor de tweede remise. Hij probeerde wel druk te zetten, maar zwart reageerde adequaat (5-1).
Jan had een moeilijke avond. Een wit loperpaar maakte zijn leven zuur. Hoe hij heeft gewonnen heb ik helaas niet meer gezien door mijn eigen perikelen (6-1).

Bert was dus weer als laatste klaar. Mijn tegenstander liet het initiatief aan mij en na 19…exf6? speelde hij eigenlijk al met een loper minder. Ook zijn andere stukken hadden vrijwel geen velden meer. In het vervolg maakten we allebei de nodige fouten: 27.Ph5? en 28…Te8? en 32.Pxg7? Maar mijn winst was hierdoor nooit in gevaar (7-1):

Dus weer een grote overwinning in deze poule met grote krachtsverschillen.

Na derde ronde tegen medefavoriet Charlois Europoort 2 weten we meer.