HZP weer eens te sterk in RSB beker

Gisterenavond heeft Barendrecht/IJsselmonde de kwartfinale van de RSB beker verloren van HZP Schiedam. Dat is in het recente verleden al eens vaker gebeurd. Ik heb weinig van de andere partijen gezien, omdat mijn eigen partij al mijn aandacht opeiste, wat overigens niet mocht baten. André was op bord 4 het eerste klaar, een remise. Steef kwam in een lastig te verdedigen toreneindspel terecht, werd langzaam maar zeker in de touwen gedrukt en verloor. Iroy kreeg, naar wat ik later vernam, pardoes een stuk kado en won.

Zelf moest ik alle zeilen bijzetten om de zaakjes na een belabberd gespeelde opening te repareren. Dat leek te lukken en toch weer niet. Ik verloor dus en zo werd het 2,5-1,5 in ons nadeel. Hieronder wat fragmenten uit de partij, waarbij vooral de stelling na zet 25 van wit enigszins frappant genoemd kan worden. Jammer is wel dat zet 25 van wit nou net de verkeerde keuze was.

Eén gedachte over “HZP weer eens te sterk in RSB beker”

  1. De moeite van het tonen waard, zoiets zie je niet elke dag! De volgende partij heb je recht op stellingsgeluk in plaats van -pech…

Reacties zijn gesloten.