Het 3e team heeft een slechte start van het seizoen

Op 2 oktober moest het 3e aantreden tegen Fianchetto 4.
In de wetenschap dat we 3 sterke spelers thuis of in warmer oorden moesten laten. Vooruitspelen lukte helaas niet.
Gelukkig hadden wij 3 goede vervangers.

Aan bord 1 trad Wim aan in een partij die de gehele avond gelijk op ging en zo ook eindigde:
1. Jan Weitering 1521 – Wim van Schelven 1573 ½ – ½

Aan bord 2 mocht ik mijn ding doen, waar ik al in de opening een beetje afdwaalde door op ontwikkelingsvoorsprong te spelen. Dat kostte mij wel een pion en bleef ook een beetje bekneld staan. Gelukkig kreeg ik niet altijd de beste zet tegen en dat hield mij overeind. Aan het einde van de partij speelde ik op een mat in 3 of een kwaliteitswinst. Hij maakte de fout door op mat in 1 te spelen, waardoor de mat in 3 aan mijn voeten lag. Helaas maakte ik een fout door 2 varianten te verwisselen en de partij op kon geven. Ik wijt het maar aan vermoeidheid, normaliter overkomt mij dit niet.
2. Fred van Gent 1556 – Stanley Brabers 1551 1 – 0

Aan bord 3 mocht Paul van zich af bijten. Dit deed hij ook zeer goed en ging voortvarend van start. Hij kreeg daar ook het betere van de partij, maar kon niet doordrukken. In het eindspel leek het gelijk op te gaan, tot die belgische knol zijn stelling binnenkwam en het achteruitschaken werd.
3. Tom Buitelaar 1519 – Paul Visschedijk 1442 1 – 0

Aan bord 4 had Hans vanaf het begin zijn handen vol aan Wim en moest aanval op aanval pareren. Gelukkig deed hij dit goed en langzaam bloedde de partij dood.
4. Wim van Mullem 1562 – Hans Kleinloog 1480 ½ – ½

Aan bord 5 mocht de 1e invaller zijn ding doen en deed dat met verve. De partij zat vol met kleine valletjes en bleef dit tot het einde toe, waarop remise uiteindelijk een mooi resultaat was.
5. Piet Sodderland 1599 – Eric van Orle 1405 ½ – ½

Aan bord 6 speelde Arjo een mooie partij, met allerlei angels. Zelfs een waarbij zijn dame instond en een loper op vallen. Gelukkig wist hij dit goed op te lossen en kreeg als beloning een fraaie mataanval. Helaas werd deze gepareerd en ging de partij als een nachtkaars uit.
6. Cas Sodderland 1477 – Arjo van Dijk 1380 ½ – ½

Aan bord 7 moest onze 2e invaller het laten zien. Dat deed hij zeker, vanaf het begin ging hij frontaal in de aanval. Helaas vergat hij de 3e gouden regel toe te passen en dat werd hem uiteindelijk fataal. Johan bracht zijn torens langszaamaan in het spel en wist deze in stelling te brengen op de koning. Dit kostte Meindert zijn dame en de partij.
7. Johan Knijff 1547 – Meindert de Neef 1439 1 – 0

Aan bord 8 moest inze 3e invaller zijn kunsten tonen. Dat was aan Ab wel besteed en schoof alras de partij dicht. Hier wist geen van beiden de goede voortzetting te vinden en beslote ndus tot remise
8. Serge Fedorin 1522 – Ab Kruijt 1289 ½ – ½

Natuurlijk feliciteren wij Fianchetto 4 met de overwinning, maar wij blijven toch met een wat wrang gevoel achter en zijn van plan om de volgende wedstrijd toch maar eens wat recht te zetten.
Fianchetto 4 1538 – Barendr/IJ’monde 3 1445 5½ – 2½

Eén gedachte over “Het 3e team heeft een slechte start van het seizoen”

  1. Jammer, het zag er in het begin veel belovend uit. Gelukkig waren de tosti’s erg lekker!

Reacties zijn gesloten.