De IJssel 1 – Barendrecht /IJsselmonde 1: het remise-virus deel 2

De laatste ronde stond er wederom niets op het spel, beide teams kon niets meer gebeuren.
Is het dan ook niet verwonderlijk dat ik mijn aantekenlijstje al heb laten inpakken voor de komende verhuizing? Het verslag moet ik dus maken op basis van mijn geheugen en het verslag op de site van onze tegenstander.

Feit is wel, dat we begonnen met een 1-0 voorsprong door een overwinning van topscorer Feike die een goed seizoen mooi afsloot.
Op de wedstrijddag meldde André zich ziek, waardoor Pieter zijn debuut kon maken in het eerste. Hij speelde met open vizier, maar helaas ook met een open koningsstelling. Een venijnig loperoffer op f7 spleet zijn koningsstelling open waarna Pieter de boel niet meer droog kon houden.
Met deze uitslag kwam de tussenstand op 1½-1½, want Ron had eerder al remise gespeeld in een rustige partij.
Robbert imiteerde Ron, want ook hij behaalde een halfje in een weinig opwindende partij (2-2).

We kwamen op voorsprong door een gelukkige overwinning van Tjerk-Peter. Hij kwam slecht uit de opening waarna zijn tegenstander groot voordeel had in het middenspel. Gelukkig voor ons wist deze het niet af te maken en dat moet je nooit doen tegen onze onvolprezen captain (3-2).
Iroy scoorde een punt in eigen doel. Hoe, heb ik niet gezien, maar de tijdnood zal er zeker debet aan zijn geweest (3-3).

Steef probeerde lang de stelling van zijn tegenstander te slopen, maar hij kwam er niet doorheen. De remise was onvermijdelijk (3½-3½).
Het slotakkoord was aan Bert. Een enorme mispeer in de opening kostte mij een belangrijke pion op a7. Belangrijke, want de pion werd geslagen door de vijandelijke dame die hierdoor wel erg dichtbij mijn lang-gerocheerde koning in de buurt kwam. Vervolgens wist wit een drukkend initiatief te ontketenen door het centrum wat mij een tweede pion kostte. Gelukkig raakte wit hierna de draad kwijt. In het toreneindspel kwam ik zelfs een pion voor te staan. Een onverdiende zege zat er niet meer in, maar met de remise mocht ik mijn handen ook dichtknijpen (4-4).

Een gelukkig gelijkspel dus en een vierde plaats in de eindstand. Niet goed, maar ook niet slecht. Wel een beetje kleurloos.
Topscorer was Feike en ook André deed het niet slecht.
De anderen snakken al naar het nieuwe seizoen.

Schermafbeelding 2017-04-05 om 21.17.03

Schermafbeelding 2017-04-05 om 21.17.29