Corona toegangsbewijs Schaakvereniging Barendrecht

Met ingang van zaterdag 6 november 2021 geldt voor ons de verplichting om aan de seniorleden (18 jaar en ouder) een coronatoegangsbewijs (CTB) te vragen. Sterker nog: iemand zonder zo’n bewijs wordt de toegang tot de speelzaal geweigerd. Daar kan uiteraard verschillend over worden gedacht, maar het is niet anders. Als vereniging houden we ons aan de vastgestelde maatregelen.

Bij de ingang staat iemand van het bestuur klaar om je CTB te controleren. De meesten van ons zijn al met het CTB vertrouwd. Voor degenen die dat bewijs nog niet hebben: kijk op de site coronacheck.nl

Het CTB kan met de daar genoemde app op de telefoon worden gezet, maar kan ook worden uitgeprint. Allebei (telefoon en papier) is ook mogelijk. Dan heb je een print achter de hand voor het geval dat je je telefoon bent vergeten of je telefoon het laat afweten.

Ten overvloede, de belangrijkste regel is: ‘Heb je klachten: blijf thuis en laat je zo snel mogelijk testen’.

Ik hoop dat het verplichte CTB niemand belet om naar de vereniging te komen. Maar mocht dat toch zo zijn: het is niet anders en hopelijk voor niet al te lange tijd.