Barendrecht/IJsselmonde 4: “Gelukkig kunnen we niet degraderen!”

Waar wij met goede moed en vol vertrouwen aan het nieuwe seizoen begonnen, is dat alles met grof geweld hard onderuit gehaald. Is het een herfstdip? Dat hoop ik wel want als het een chronische kwaal is dan zijn we voorlopig nog niet van de ellende af. Ik heb mij laten vertellen dat in België een ziekte die minstens zes maanden behandeling nodig heeft tevens aanspraak geeft op tijdelijk onderwijs aan huis; misschien is dat iets voor ons. Hoewel?

Op ons krakkemikkige niveau ligt het niet aan gebrek aan kennis maar aan knullig en onbezonnen gedrag. Neem nou ons gewaardeerde teamlid Gary de Hoop: heeft ‘ie de eerste vier hoofdstukken van zijn openingsencyclopedie voorafgaand aan de partij bestudeerd, krijgt ‘ie een opening uit hoofdstuk vijf tegen. Dat zou nog tot daar aan toe zijn maar tussen de oren levert dat zo’n knauw op dat even later er zo maar een paard afgegaloppeerd wordt. En dat is tekenend voor ons (bijna) allemaal: kleine en grote kwaliteiten of nog veel erger vliegen je om de oren, soms tegen compensatie van een schamele pion maar meestal niet.

Buitengewoon veel gedeplaceerd hout: meer stukken naast het bord dan er op en als ze er nog op staan op verkeerde velden. Een en al treurnis. Maar liefst twee punten uit zestien partijen. Gelukkig nog net geen double bagel.

Jan redde ons daarvan in de wedstrijd tegen Pascal en Arjo in de clash met Krimpen. Laten we ons daar dan maar aan vastklampen: veel rottiger kan bijna niet. En diegenen die de specificatie van deze knock-outs willen bekijken moeten dat zelf maar op de RSB-site opzoeken. Ik kan het niet aan dat hier te vermelden.

Eén gedachte over “Barendrecht/IJsselmonde 4: “Gelukkig kunnen we niet degraderen!””

1. Hoi schaakfreaks,

nadat ik mijn assistent John Bakker in een door de computer doorgerekende stelling de zege had geschonken door in de eindfase een toren weg te geven en ik tegen Krimpen in een goede stelling voor de verandering een paard had weggegeven en in de tweede competitiewedstrijd te Alblasserdam ook al de sinterklaasgedachte had geëffectueerd (een vorm van variatie kun je mij niet ontzeggen), heb ik in mijn ondoorgrondelijke wijsheid besloten dit niet meer te doen, want DRIE KEER IS SCHEEPSRECHT zoals jullie weten.
    Dus noteer maar voor mij EEN OVERWINNING IN SOMMELSDIJK!!
    Nu nog de rest van het team!!!!!
    Roelof Kasparov